Het beroep van Virtual Assistant is nog een vrij jong beroep. Maar wat is nu een Virtual Assistant?
Herkenbaar?
'Ken je dat? Kom je net thuis van een dag hard werken, lig je lekker even op de bank, gaat de telefoon. Komt er een belangrijk e-mailtje binnen, en bedenk je je, dat je eigenlijk die nieuwsbrief nog even moet versturen. En oh ja, … dat je ook nog de facturen moet maken.'
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag een animatiefilmpje voor je bedrijf wilt, maar je niet weet hoe je dat aan moet pakken. Of dat je een heleboel digitale documenten hebt, maar dat deze niet logisch opgeslagen zijn, zodat je niets terug kunt vinden. Eigenlijk zijn er heel veel werkzaamheden waarbij een VA uitkomst kan bieden.
Het maakt niet uit in welke branche je een onderneming hebt. Of je nu een zakenman bent, een bedrijf in de bouw hebt, of in de zorg, aan beveiliging doet of in de horeca werkt. Dit werk komt er altijd bij, en gaat ten koste van of je quality-time of tijd die je beter had kunnen besteden aan bijvoorbeeld het rondmaken van een deal met een klant.
Win - Win situatie
Dan komt de Virtual Assistant om de hoek kijken. De VA kan voor jou allerlei tijdrovende werkzaamheden uit handen nemen, waardoor jij meer tijd over houdt voor de kerntaken van je bedrijf. En omdat een VA veel ervaring heeft met deze werkzaamheden, heeft hij of zij de klus sneller geklaard. Een win-win situatie dus!
En wist je dat veel van die werkzaamheden digitaal geregeld kunnen worden? En dat is wat een Virtual Assistant is. Hij of zij regelt (bijna) alles vanuit haar eigen werkplek, kortom, je hebt geen kantoorruimte nodig voor een VA, je loopt geen financieel risico bij ziekte, hoeft vakantie niet door te betalen, etc.
Je kunt een Virtual Assistant eigenlijk vergelijken met een Personal Assistant, maar dan digitaal!
En laten we niet vergeten dat je een Virtual Assistant zowel kunt inhuren voor een éénmalige klus als voor werkzaamheden op regelmatige basis. En dat al vanaf een paar uur per maand.
Reactie plaatsen
Reacties